Anna van Essen

advocaat

Anna’s specialisaties

Anna is gespecialiseerd in het commerciële contractenrecht, met een focus op distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten, licentieovereenkomsten en het auteurs- en portretrecht. Anna heeft veel ervaring met cliënten in de media, muziek-, food- en fashion industrie. Zij adviseert onder meer in (internationale) beëindigingsgeschillen en bij het opstellen en uitonderhandelen van overeenkomsten.

Ervaring

Anna begon haar carrière in de advocatuur in 2004 bij een groot internationaal advocatenkantoor (Allen & Overy LLP). In de periode 2009-2014 werkte Anna als advocaat bij een Amsterdams nichekantoor met een sterke focus op de media- en entertainmentindustrie. Sinds september 2014 is Anna verbonden aan Parker Advocaten.

Anna heeft een aantal jaren ervaring als interim in-house legal counsel bij een digitaal mediabedrijf in de muziekindustrie (FUGA), waarbij zij het managementteam adviseerde over uiteenlopende juridische onderwerpen.

Anna is lid van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA).

Opleiding

Anna studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft in 2001 een semester aan de Sorbonne (Paris 1) gestudeerd en in 2003 een semester aan New York University Law School.

Anna spreekt vloeiend Nederlands en Engels en redelijk Frans.