Melanie Holla

juridisch adviseur

Melanie’s specialisaties

Melanie is gespecialiseerd in e-commerce, privacy en (internationale) commerciële contracten met een focus op franchise, agentuur en distributie. Melanie heeft veel ervaring met digital media bedrijven en het juridisch begeleiden van start ups en scale ups. Zij adviseert bij het juridisch inrichten hiervan en bij het opstellen en uitonderhandelen van diverse commerciële contracten.

Ervaring

Melanie heeft van 2000 tot 2005 gewerkt als advocaat in de secties mededingingsrecht en ondernemingsrecht bij een middelgroot advocatenkantoor. Van 2005 tot 2015 is Melanie als General Counsel werkzaam geweest bij digitale mediabedrijven, waarbij zij de board of directors adviseerde over diverse juridische onderwerpen, strategie en implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en Secretaris van de Raad van Commissarissen was.

Vanaf 2015 is Melanie als interim senior Legal Counsel werkzaam voor diverse nationale en internationale bedrijven, waaronder diverse (online) startups en scale ups. Melanie is sinds 2016 aan Parker verbonden als senior Legal Advisor.

Met ervaring in zowel het bedrijfsleven als de advocatuur heeft Melanie een goed oog voor wat er binnen een organisatie speelt en werkt zij pragmatisch en oplossingsgericht.

Melanie is lid van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA).

Opleiding

Melanie studeerde in 2000 af aan de Universiteit van Utrecht in de richtingen Privaatrecht en Economisch publiek- en bedrijfsrecht.

Melanie spreekt vloeiend Nederlands en Engels.