Silvie Wertwijn

advocaat/partner

Over mij

Sinds 2000 ben ik advocaat, nadat ik rechten studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Eerder werkte ik onder andere bij NautaDutilh en Vondst Advocaten. Ik houd mij bezig met het Intellectuele Eigendomsrecht in brede zin, waaronder het merkenrecht, auteursrecht en octrooirecht. In het verlengde daarvan heb ik veel ervaring in het commercieel contractenrecht, waaronder distributie-, franchise- en agentuur. Bijzondere expertise heb ik bovendien op het gebied van farma & life sciences.

Wat doe ik

Ik zorg voor rust en stabiliteit in hectische tijden en probeer cliënten hun kracht weer te laten vinden om te doen waar ze goed in zijn.
Naast het voeren van procedures, adviseer ik cliënten over alle aspecten van het IE- en contractenrecht, waaronder ook het vestigen van zekerheidsrechten, het opstellen van (licentie)overeenkomsten en het uitvoeren van due diligence onderzoek. Op het gebied van farma adviseer en procedeer ik onder meer over reclame voor (recept)geneesmiddelen, productaansprakelijkheid, verpakkingen, parallel import, maximumprijzen en vergoedingen.

Publicaties

Over de eerder genoemde aandachtsgebieden geef ik regelmatig presentaties en publiceer ik, onder andere in de tijdschriften IER en JGR.

Daarnaast ben ik mede-auteur van de in april 2011 bij Oxford University Press verschenen publicatie ‘Pharmaceutical, Biotechnology and Chemical Inventions: World Protection and Exploitation’.

Ook geef ik sinds 2023 als docent business law les aan de Universiteit van Amsterdam.

Lidmaatschappen

Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen, zoals de BMM, ECTA, INTA, Vereniging voor Auteursrecht, Vereniging voor Reclamerecht, Vereniging voor Farmacie en Recht en AIPPI. Ook was ik twee jaar lid van het bestuur van de Amsterdamse Jonge Balie, eerst als secretaris en later als voorzitter.

Chambers Europe: “Also recommended is Silvie Wertwijn, who handles trade mark matters and patent cases, as well as providing general IP advice. Clients value her great business sense and professional attitude.” (2010), “Sources say she delivers good-quality work, and always on time.” (2013), en “She is an experienced lawyer with a high level of quality and skill.” (2014). Legal 500 zegt bovendien: “Silvie Wertwijn is a quick thinker who has a really good feel for business needs.” (2011) en “Trade marks team head Silvie Wertwijn has in-depth knowledge, and gives practical and to-the-point advice.” (2012).