Barbara Spliet

advocaat/partner

Wat ik doe

Ik ben de juridische en strategische sparring partner van mijn cliënten. Oplossingsgericht en praktisch kenmerkt mijn aanpak. Ik adviseer en procedeer over uiteenlopende arbeidsrechtelijke onderwerpen, waaronder (collectief) ontslag, personeelsregelingen en overgang van onderneming. Ik richt me daarnaast veel op medezeggenschapsrechtelijke kwesties, waaronder het begeleiden van medezeggenschapstrajecten, het instellen van ondernemingsraden en geschillen over het advies- en instemmingsrecht. Ook verzorg ik met regelmaat trainingen op dit gebied.

Mijn cliënten

Mijn cliëntenkring bestaat uit nationale- en internationale organisaties, statutair directeuren, werknemers en (Europese) ondernemingsraden uit uiteenlopende branches, waaronder in de retail, telecom, energie en corporatiesector.

Rechtsgebieden

Arbeidsrecht | Medezeggenschapsrecht

Ervaring

Ik heb rechten gestudeerd in Utrecht en London en ben sinds 2002 werkzaam als advocaat. Voordat ik Parker Advocaten oprichtte heb ik onder meer gedurende zeven jaar bij een internationaal advocatenkantoor gewerkt. Naast voortdurende (bij)scholing op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht heb ik met goed gevolg de postacademische specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie afgerond.

Overige activiteiten

Ik ben lid van diverse specialistenverenigingen waaronder de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) en de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten Amsterdam (VAAA). Daarnaast ben ik (mede)auteur van het civielrechtelijke onderdeel arbeidsongeschiktheid en ontslag in de online SDU uitgave Nederlandse Documentatie Sociale Zekerheid (NDSZ).