Arbeidsrecht
Het arbeidsrecht is continu in beweging, met diverse nieuwe wetgeving op het gebied van voor onder meer ontslag en flexibele arbeid. Wij richten ons op arbeidsrecht in de meest brede zin, waaronder individuele en collectieve ontslagen (reorganisaties), wijziging van arbeidsvoorwaarden en non-concurrentie bedingen. Ook op het gebied van flexibele arbeidsrelaties en opdrachtovereenkomsten beschikken we over ruime ervaring. Onze cliënten zijn zowel nationale en internationale werkgevers, (statutair) directeuren en werknemers, in vrijwel alle sectoren van de economie.

Renzo Ter Haseborg
partner/advocaat

Barbara Spliet
partner/advocaat

Yvette Kouwenberg
partner/advocaat
Nieuws
Onrechtmatig verkregen bewijs
Onrechtmatig verkregen bewijs telt binnen het arbeidsrecht in het algemeen gewoon mee omdat de waarheidsvinding dan opweegt tegen het recht op privacy. In een recente uitspraak [PA1] oordeelde de kantonrechter in Den Haag echter anders. In die zaak had een werkgever een aantal telefoongesprekken van een verkoopmedewerker heimelijk opgenomen.
Stageovereenkomst of arbeidsovereenkomst?
In twee recente uitspraken kwam aan de orde of de overeengekomen stageovereenkomst niet als een arbeidsovereenkomst zou moeten worden aangemerkt. Beide studenten claimden dat er eigenlijk sprake was van een arbeidsovereenkomst en niet van een stageovereenkomst.
Overzicht wijzigingen 2022
Overzicht wijzigingen 2022, Richtlijn arbeidsvoorwaarden, Betaald ouderschapsverlof, Thuiswerkvergoeding, Werkkostenregeling (WKR), Rookruimtes verboden, Verplichte corona zelftest op het werk.
Aanpassen or-reglement en instemmingsrecht beloningsregelingen
Aanpassing Wet op de ondernemingsraden (WOR) en gevolg voor het reglement van de ondernemingsraad. Vanaf 1 januari 2022 is de WOR aangepast als volgt:
De herplaatsingsplicht als achilleshiel bij reorganisaties
Bij een reorganisatie kan een arbeidsovereenkomst slechts worden beëindigd als daar (i) een bedrijfseconomische reden voor is en (ii) herplaatsing binnen een redelijke termijn niet mogelijk is of niet in de rede ligt.