Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is continu in beweging, met diverse nieuwe wetgeving op het gebied van voor onder meer ontslag en flexibele arbeid. Wij richten ons op arbeidsrecht in de meest brede zin, waaronder individuele en collectieve ontslagen (reorganisaties), wijziging van arbeidsvoorwaarden en non-concurrentie bedingen. Ook op het gebied van flexibele arbeidsrelaties en opdrachtovereenkomsten beschikken we over ruime ervaring. Onze cliënten zijn zowel nationale en internationale werkgevers, (statutair) directeuren en werknemers, in vrijwel alle sectoren van de economie.

Renzo Ter Haseborg

partner/advocaat

Barbara Spliet

partner/advocaat

Yvette Kouwenberg

partner/advocaat

Nieuws

Studiekosten verhalen nog maar beperkt mogelijk

Het was – met name bij de meer kostbare opleidingen – vrij gebruikelijk dat werkgevers met werknemers de afspraak maakten dat de werknemer bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst (een deel van) de studiekosten zou terugbetalen. Per 1 augustus 2022 zorgt de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden er voor dat de mogelijkheid om studiekosten op de werknemer te verhalen sterk wordt beperkt

Lees meer

Onrechtmatig verkregen bewijs II

De eventuele onrechtmatigheid van bewijs is in principe ondergeschikt is aan de waarheidsvinding binnen het arbeidsrecht. In een zaak bij de rechtbank Noord-Holland werd onlangs opnieuw een punt van de toelaatbaarheid van het bewijs gemaakt, zij het summier. In die kwestie klokte de betreffende werknemer na binnenkomst op het werk met zijn persoonlijke pas in, logde vervolgens in op zijn computer om hierna regelmatig het werk weer via een nooduitgang (zonder paslezer) te verlaten.

Lees meer