Yvette Kouwenberg

advocaat/associate partner

Over mij

Ik heb de opleiding commerciële economie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens heb ik rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest binnen HR, ben ik sinds 2008 advocaat arbeidsrecht, met daarbij een bijzondere interesse voor privacy op de werkvloer. In 2015 heb ik de postacademische specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie gevolgd, met een cum laude resultaat.

Wat doe ik

Ik help ondernemers en (expat) particulieren bij diverse arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals met betrekking tot het opstellen en beoordelen van arbeidscontracten, het (eenzijdig) wijzigen van arbeidsvoorwaarden, (reorganisatie)ontslag, concurrentie- en relatiebedingen, flexibele arbeid en de overeenkomst van opdracht. Vanuit mijn sub specialisme adviseer ik daarnaast over werkgerelateerde privacyaspecten zoals met betrekking tot cameratoezicht, arbeidsongeschiktheid, personeelsadministratie, werving en selectie en internet/emailgebruik.

Waarom met mij werken

In mijn werkwijze maak ik graag de verbinding tussen het juridische en het praktische, altijd met oog voor de menselijke maat. Als ondernemer begrijp ik goed voor welke juridische uitdagingen bedrijven kunnen komen te staan. Ik signaleer mogelijke knelpunten en waar nodig help ik deze te herstellen zodat ondernemers hun focus kunnen behouden op hun core business. Omdat ik daarnaast ook particulieren bijsta ben ik goed bekend met beide kanten van het schaakbord.

Lidmaatschappen

Ik ben lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

Leuk om te weten

Van 2013 tot en met 2017 was ik vrijwilliger voor Stichting Laluz, een stichting die (juridische) professionals koppelt aan ideële organisaties om hun kennis op vrijwillige basis in te zetten. Van 2013 tot 2020 was ik redacteur bij het Amsterdams Balie Bulletin, een publicatie van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Ik spreek/schrijf vloeiend Engels.