Annelies van Zoest

advocaat/partner

We houden van vooruitgang

Problemen moet je snel tackelen, anders zet je alles in z’n achteruit. Terwijl je als mens en ondernemer vooruit wil.

Annelies van Zoest is in het bijzonder gespecialiseerd in Franchising, Distributie en Intellectueel Eigendomsrecht. Zij is al meer dan 20 jaar als advocaat werkzaam op het gebied van het klassieke IE (auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht en slaafse nabootsing). Zij rekent nationale en internationale ondernemingen tot haar cliënten in uiteenlopende sectoren, zoals fast food, fashion, kunst, muziek en consumer retail (food en non-food).

Zij was jarenlang lid van de juridische commissie van de NFV (Nederlandse Franchisevereniging) en heeft een prominente plek in franchiseland verworven. Ook is zij actief lid van juridische samenwerkingsverbanden en verenigingen op het gebied van IE en Franchising waaronder de vereniging voor DFA (Distributie, Agentuur en Franchise), Union IP, Marques en BMM (Benelux vereniging voor merken en modellen). Annelies heeft een groot wereldwijd netwerk van advocaten met wie zij kennis deelt en samenwerkt.

Annelies is sinds 1994 advocaat en heeft een ruime proceservaring. Zij was de eerste 10 jaren als advocaat werkzaam in de secties Intellectueel Eigendom en Procesrecht bij Van Doorne advocaten en Boekel De Nerée in Amsterdam. Vanaf 2006 was zij oprichtster/partner bij niche kantoren op het gebied van IE, Reclamerecht en Franchising.

Annelies heeft tal van publicaties en lezingen op haar naam staan, zowel nationaal als internationaal waaronder:

  • Alternative corporate re-engineering; building business through third parties relationships and expansion into new markets, chapter The Netherlands, The European lawyer reference series, first edition 2011;
  • Adfo Juridisch; de Juridische Aspecten van Franchising;
  • Praktijkgids Franchising 2013, Nederlandse Franchisevereniging: Financiële informatie, Prognoses en Aansprakelijkheid;
  • Diverse columns over franchising in Elsevier Retail Magazine;
  • BMM Bulletin nr 4 2009: Slaafse nabootsing: uit de mode?