Annelies van Zoest

advocaat/partner

Over mij

Ik ben een kleine 30 jaar onafgebroken werkzaam als advocaat. Een probleemoplosser in hart en nieren. Hierbij put ik uit lange ervaring als procesadvocaat, maar ook als betrokken raadgever met mediation skills. Inmiddels opereer ik niet alleen als advocaat, maar ook als trusted legal advisor en sparring partner.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is gestoeld op doorvragen, analyseren en oplossen. Wat is de beste oplossing en hoe creëren we een goede strategie en ook de juiste toon om die te bereiken. Het streven is om de juridische mogelijkheden te combineren met een pragmatische oplossing.

Mijn cliënten

Mijn cliënten zijn ondernemers, mijn betrokkenheid is groot. Een behoorlijk aantal van mijn  cliënten is mij al meer dan 20 jaar trouw. Ik werk voor internationale en nationale ondernemingen in  uiteenlopende sectoren, zoals fast food, fashion, kunst, muziek en consumer retail (food en non-food).

Mijn expertise

De eerste 10 jaren was ik als advocaat werkzaam bij 2 grote Zuidas kantoren in Amsterdam. Vanaf 2006 ben ik (mede) oprichtster/partner bij niche kantoren in Amsterdam.

Mijn aandachtsgebieden zijn Commercial Contracts (focus op Franchising, Distributie en Agentuur) en het Intellectueel Eigendomsrecht (auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht en slaafse nabootsing).

Naast voortdurende (bij)scholing op deze gebieden heb ik de MfN mediation opleiding afgerond en door de Orde van Advocaten goedgekeurde Mastertrainingen gevolgd voor Trusted Legal Advisor en de Masterclass Geschillen in het Familiebedrijf.

Overige activiteiten

Lid van de vereniging voor DFA (Distributie, Franchise en Agentuur), de  BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht).

Lid van de juridische commissie van de NFV (Nederlandse Franchisevereniging).

Publicaties, cursussen en lezingen waaronder:

  • PO Online cursus Wet Franchise en Verdieping Wet Franchise;
  • Alternative corporate re-engineering; building business through third parties, relationships and expansion into new markets, chapter The Netherlands, The European lawyer reference series;
  • Presentation on Legal aspects of Brand Extension (Marques conference Istanbul);
  • Adfo Juridisch; de Juridische Aspecten van Franchising;
  • Praktijkgids Franchising 2013, Nederlandse Franchisevereniging: Financiële informatie, Prognoses en Aansprakelijkheid;
  • Diverse columns over franchising in Elsevier Retail Magazine;
  • BMM Bulletin nr 4 2009: Slaafse nabootsing: uit de mode?