Distributie & agentuur

Distributie en agentuur worden veel gebruikt bij het marketen en verkopen van producten en diensten en kennen een bijzondere vorm van contracteren. De afspraken binnen een distributie- of agentuurnetwerk moet daarom goed geregeld zijn. Dit vereist zowel commerciële als gespecialiseerde juridische kennis. Wij assisteren onze cliënten onder andere bij nationale en internationale distributie- en agentuur, het opzetten of beëindigen van distributienetwerken en agentuurrelaties en alle hieraan gerelateerde contracten. Ook staan wij onze cliënten bij in het voeren van gerechtelijke procedures over distributie en agentuur.
Voor internationale zaken of aspecten beschikken wij over een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde advocaten.

Tessa de Mönnink

partner/advocaat

Silvie Wertwijn

partner/advocaat

Annelies van Zoest

partner/advocaat

Linda Eijpe

partner/advocaat

Micheline Don

partner/advocaat

Nieuws

ACM legt Samsung boete op van bijna 40 miljoen euro wegens beïnvloeding (wederverkoop)prijzen

Op 14 september 2021 legt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan Samsung Electronics Benelux B.V. (Samsung) een boete op van bijna 40 miljoen euro. Samsung heeft naar het oordeel van de ACM vanaf januari 2013 tot en met december 2018 ongeoorloofde invloed uitgeoefend op de online-verkoopprijzen van televisies van zeven detailhandelaren.

Lees meer

Wet Franchise 16 juni jl. aangenomen door Tweede Kamer

na een lange aanloop zal de Wet Franchise naar verwachting binnenkort een feit zijn. Franchisegevers doen er goed aan om te anticiperen op deze aankomende wetgeving, die waarschijnlijk een zeer korte overgangsperiode zal kennen.

Inhoud en invoering wetsvoorstel

De Wet Franchise is op 16 juni jl. aangenomen door de Tweede Kamer, inclusief enkele amendementen.

Lees meer