Commerciële contracten
Iedere onderneming heeft te maken met commerciële samenwerkingsvormen. Bedrijven gaan relaties aan met klanten, leveranciers en partners. Die afspraken zijn van groot belang voor het slagen van de relatie, maar ook als de relatie tot een einde komt. Wij beschikken over jarenlange ervaring met het opstellen van overeenkomsten, het adviseren over en procederen voor nationale en internationale cliënten. Onze expertise omvat onder meer aansprakelijkheidsrecht, algemene voorwaarden, consumentenrecht, licentieovereenkomsten, productaansprakelijkheid, productie- en ontwikkelingsovereenkomsten (R&D), sponsor-, marketing- en advertentieovereenkomsten, uitgeversovereenkomsten, verkoopovereenkomsten en garanties van leveranciers. Wij beschikken over gespecialiseerde juridische kennis over commercieel samenwerken in nieuwe markten, zoals e-commerce , online verkoopkanalen, affiliate marketing en online platformen. Voor internationale zaken of aspecten beschikken wij over een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde advocaten.

Tessa de Mönnink
partner/advocaat

Linda Eijpe
partner/advocaat

Micheline Don
partner/advocaat

Annelies van Zoest
partner/advocaat

Silvie Wertwijn
partner/advocaat
Nieuws
Aanscherping wettelijke betalingstermijn van 60 naar 30 dagen per 1 juli 2022
Op 1 juli 2017 is de Wet tot wijziging van Boek 6 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het tegengaan van onredelijk lange betaaltermijnen in werking getreden.
Newsflash distributie & franchise
Na een grondige herziening van de regels uit 2010 heeft de Europese Commissie op 10 mei jl. de nieuwe verticale groepsvrijstellingsverordening (Vertical Block Exemption Regulation, afgekort VBER) en de bijbehorende nieuwe verticale richtsnoeren goedgekeurd.
Wet oneerlijke handelspraktijken landbouw- en voedselvoorzieningsketen aangenomen en is per 1 november 2021 van kracht
De Wet oneerlijke handelspraktijken landbouw- en voedselvoorzieningsketen implementeert een Europese richtlijn over dit onderwerp en zal ingaan per 1 november 2021. Het doel van de wet is om de positie van de boer in de keten te versterken.
De wet richt zich op bedrijven die actief zijn in de landbouw- en de voedselvoorzieningsketen.
Update distributie
In een uitspraak van Rechtbank Amsterdam van 18 augustus 2020 heeft zij een contractuele opzeggingsregeling, waarin de Value Added Reseller Agreement (een zogenaamde “VAR”) met een opzegtermijn van 6 maanden kon worden opgezegd opzij gezet omdat deze naar haar oordeel onaanvaardbaar was naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid.
Wet Franchise 16 juni jl. aangenomen door Tweede Kamer
na een lange aanloop zal de Wet Franchise naar verwachting binnenkort een feit zijn. Franchisegevers doen er goed aan om te anticiperen op deze aankomende wetgeving, die waarschijnlijk een zeer korte overgangsperiode zal kennen.
Inhoud en invoering wetsvoorstel
De Wet Franchise is op 16 juni jl. aangenomen door de Tweede Kamer, inclusief enkele amendementen.