Franchise

Franchise is een steeds vaker voorkomende vorm van samenwerken voor het exploiteren van een merk of formule. Goede vastlegging van de relaties met franchisenemers is van cruciaal belang voor het slagen van de formule. Wij werken voor toonaangevende nationale en internationale maar ook startende franchiseorganisaties en (belangenverenigingen van) franchisenemers. Door meer dan 20 jaar kennis en ervaring op dit gebied delen wij niet alleen onze juridische kennis, maar ook praktische en commercieel relevante ervaringen als sparring partner, adviseur of procesadvocaat. Voor internationale zaken of aspecten beschikken wij over een wereldwijd netwerk van franchise advocaten.

Annelies van Zoest

advocaat/partner

Tessa de Mönnink

advocaat/partner

Nieuws

FRANCHISE ALERT: 1 januari 2023 verstrijkt de deadline voor implementatie van de Wet franchise. Is uw franchiseovereenkomst compliant?

De Wet franchise is op 1 januari 2021 in werking getreden. De wet is van dwingend recht en franchisegevers en franchisenemers dienden zich per die datum overeenkomstig de wet te gedragen. Ook moesten specifieke contractuele aanpassingen per direct worden geïmplementeerd in nieuwe franchiseovereenkomsten en verlengingsovereenkomsten.  Voor lopende franchiseovereenkomsten geldt een overgangstermijn van twee jaar. Deze verstrijkt op 1 januari 2023. Franchiseorganisaties hebben nog drie maanden de tijd om aan de implementatieverplichting te voldoen.

Lees meer