Tessa de Mönnink

advocaat/partner

“Uitmuntend in haar vakgebied” (WWL2019)

“Ze is een expert in commerciële contracten en maakt indruk op cliënten met haar vermogen om juridische zaken te combineren met zakelijke belangen.” (WWL2018)

Tessa de Mönnink is gespecialiseerd in commercieel contractenrecht, met een bijzondere focus op distributie-, franchise- en agentuurrelaties, zowel in een nationale als een internationale setting. Daarnaast adviseert en procedeert zij regelmatig over licentie, samenwerkings-, leverings- en dienstverleningsovereenkomsten en IT contracten. Tot haar cliëntenkring behoren (onder meer) bekende mode- en warenhuizen, supermarktketens en elektronicaproducenten. Ook advocatenkantoren huren haar regelmatig in als expert. Haar branche specifieke kennis stelt haar in staat om zeer hoogwaardige juridische dienstverlening te bieden en om snel in te spelen op acute vragen.

Tessa is oprichter en voorzitter van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA) en zij is de Nederlandse expert Franchise Law van het International Distribution Institute (IDI). Tessa publiceert regelmatig artikelen voor juridische tijdschriften, waaronder een wetenschappelijk artikel over distributie- en agentuurrecht voor het Nederlands Juristen Blad (NJB) en over franchise in het tijdschrift ‘Overeenkomst voor de Rechtspraktijk’ (2018). Ook spreekt zij regelmatig op seminars, zowel in binnen- als buitenland.

Tessa studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een semester aan New York University Law School (Verenigde Staten) gestudeerd. In 2004 heeft zij met succes de postdoctorale opleiding Informaticarecht van de Grotius Academie aan de Universiteit van Nijmegen afgerond. Voordat zij Parker Advocaten – voorheen genaamd De Grave De Mönnink Spliet Advocaten – oprichtte werkte Tessa onder meer gedurende ruim elf jaar bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP en haar rechtsvoorganger Loeff Claeys Verbeke.

Aanbevelingen:

Who’s Who Legal Franchise 2020 ranked Tessa as a Global Elite Thought Leader: “Tessa de Mönnink is “very hands-on, approachable, experienced, and excellent in collaboration through contentious matters”. She is “a highly recommended franchise practitioner”.”

“Tessa de Mönnink is a “top name” in the franchise space and “extremely knowledgeable in her area of expertise”. She is praised for being “very flexible and provides clear communication”.” (WWL Franchise 2019)

“Tessa de Mönnink is a leading light at De Grave De Mönnink Spliet. She is an expert in commercial contracts and impresses clients with her ability to combine legal matters with business interests and provide really helpful suggestions.” (WWL Franchise 2018)

“At De Grave De Mönnink Spliet Advocaten, Tessa de Mönnink impresses clients with her great knowledge, mastery of franchising law and her ability to implement our wishes. She is an expert in her field and it shows.” (WWL Franchise 2017)