Tessa de Mönnink

partner/advocaat

Wij zijn doelgericht door te denken in oplossingen

Het gaat niet alleen om wat er in de wet staat, maar juist hoe je deze toepast. Wij denken in oplossingen en brengen de zaak naar een hoger niveau.

Tessa de Mönnink is gespecialiseerd in commercieel contractenrecht, met een bijzondere focus op distributie-, franchise- en agentuurrelaties, zowel in een nationale als een internationale setting. Daarnaast adviseert en procedeert zij regelmatig over licentie, samenwerkings-, leverings- en dienstverleningsovereenkomsten en IT contracten. Tot haar cliëntenkring behoren (onder meer) bekende mode- en warenhuizen, supermarktketens en elektronicaproducenten. Ook advocatenkantoren huren haar regelmatig in als expert. Haar branche specifieke kennis stelt haar in staat om zeer hoogwaardige juridische dienstverlening te bieden en om snel in te spelen op acute vragen.

Tessa is oprichter en voorzitter van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA) en zij is de Nederlandse expert Franchise Law van het International Distribution Institute (IDI). Tessa publiceert regelmatig artikelen voor juridische tijdschriften, waaronder een wetenschappelijk artikel over distributie- en agentuurrecht voor het Nederlands Juristen Blad (NJB) en over franchise in het tijdschrift ‘Overeenkomst voor de Rechtspraktijk’ (2018). Ook spreekt zij regelmatig op seminars, zowel in binnen- als buitenland.

Tessa studeerde in 1998 af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een semester aan New York University Law School (Verenigde Staten) gestudeerd. In 2004 heeft zij met succes de postdoctorale opleiding Informaticarecht van de Grotius Academie aan de Universiteit van Nijmegen afgerond. Voordat zij Parker Advocaten – voorheen genaamd De Grave De Mönnink Spliet Advocaten – oprichtte werkte Tessa onder meer gedurende ruim elf jaar bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP en haar rechtsvoorganger Loeff Claeys Verbeke.

Aanbevelingen:

Who’s Who Legal Franchise 2019 heeft Tessa voor het 3e jaar achter elkaar geïdentificeerd als “Leading Individual” in Nederland:

“Tessa de Mönnink is a “top name” in the franchise space and “extremely knowledgeable in her area of expertise”. She is praised for being “very flexible and provides clear communication”.”

Who’s Who Legal Franchise 2018: “Tessa de Mönnink is a leading light at De Grave De Mönnink Spliet. She is an expert in commercial contracts and impresses clients with her ability to combine legal matters with business interests and provide really helpful suggestions.”

Who’s Who Legal Franchise 2017: “At De Grave De Mönnink Spliet Advocaten, Tessa de Mönnink impresses clients with her great knowledge, mastery of franchising law and her ability to implement our wishes. She is an expert in her field and it shows.”