Tessa de Mönnink

advocaat/partner

Tessa’s specialisaties

Tessa is gespecialiseerd in het commerciële contractenrecht, met een bijzondere focus op distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten, zowel in een nationale als een internationale setting. Tessa geeft strategisch advies over het opzetten en beëindigen van distributienetwerken. Ook adviseert zij regelmatig over licentie- en samenwerkingsovereenkomsten en hieraan gerelateerde commerciële contracten.

Cliënten

Tot Tessa’s cliëntenkring behoren (onder meer) bekende merken uit het luxe- en mode segment en producenten van levensmiddelen en design. Ook advocatenkantoren huren haar regelmatig in als expert. Tessa’s branche specifieke kennis stelt haar in staat om hoogwaardige juridische dienstverlening te bieden en om snel in te spelen op acute vragen.

Ervaring

Voordat zij Parker Advocaten oprichtte in 2013, werkte Tessa onder meer gedurende ruim elf jaar bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP en diens rechtsvoorganger Loeff Claeys Verbeke. Zij is meer dan 20 jaar advocaat.

Bestuursfuncties en lidmaatschappen

Tessa is oprichter en voorzitter van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA) en zij is de Nederlandse expert Franchise Law van het International Distribution Institute (IDI). Ook is zij actief lid van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) en van de American Chamber of Commerce (AmCham).

Spreker en auteur

Tessa geeft regelmatig cursussen voor (onder meer) de erkende opleidingsinstituten Academie voor de Rechtspraktijk en PO Online. Verder publiceert zij regelmatig artikelen voor juridische tijdschriften. Ook spreekt Tessa veelvuldig op seminars en verzorgt zij (onder andere in-house) juridische workshops in binnen- en buitenland.

Opleiding

Tessa studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft in 1998 een semester aan New York University Law School (Verenigde Staten) gestudeerd. In 2004 heeft zij met succes de postdoctorale studie Informaticarecht aan de Grotius Academie, Universiteit van Nijmegen afgerond.

Aanbevelingen

Who’s Who Legal Franchise 2022 heeft Tessa (voor het derde jaar op rij) beoordeeld als ‘internationale leider in het franchiserecht’ en vermeldt: “Tessa de Mönnink van Parker Advocaten wordt ten zeerste aanbevolen omdat zij “heel benaderbaar en ervaren is en uitstekend kan samenwerken in complexe franchisezaken“.”

Tessa de Mönnink van Parker Advocaten wordt zowel door vakgenoten als cliënten “ten zeerste aanbevolen” vanwege haar “zeer veelzijdige franchisepraktijk“.” (WWL Franchise 2021)

Tessa de Mönnink is “zeer hands-on, benaderbaar, ervaren en uitstekend in de samenwerking bij complexe zaken”. Zij is “een zeer aan te bevelen franchise expert”.” (WWL Franchise 2020)

Tessa de Mönnink is een “topnaam” in de franchisepraktijk en “uiterst deskundig op haar vakgebied”. Ze wordt geprezen omdat ze “zeer flexibel is en duidelijk communiceert”.” (WWL Franchise 2019)

Media