Micheline Don

partner/advocaat

We durven anders te denken

We weten dat het recht geen kaarsrechte weg is. Dus moet je zijpaadjes durven zoeken om tot een doorbraak te komen.

Micheline Don is gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht (IP), IT, en contractenrecht. Micheline heeft veel ervaring in het procederen en adviseren van cliënten over reclamecampagnes, auteursrechten, merkenrecht, handelspraktijken, IT en commerciële contracten (zoals licentie-, samenwerkings- en distributiecontracten), alsmede het opstellen en uitonderhandelen van dergelijke contracten.

Voordat zij partner werd bij Parker, heeft zij meer dan 14 jaar gewerkt bij NautaDutilh, zowel in Amsterdam als in New York. Zij staat veel nationale en internationale bedrijven bij die actief zijn in onder meer de consumentenartikelen (m.n. kleding en luxegoederen), design sectoren en IT.

Micheline is actief lid van diverse nationale en internationale beroepsverenigingen zoals de INTA, AIPPI, LES, BMM, Vereniging voor Auteursrecht, Vereniging voor Reclamerecht, VIRA, NVvIR, Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht en de VIEPA. Micheline geeft regelmatig lezingen op haar vakgebied en is gastdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Micheline is in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft gestudeerd aan Boston College Law School, USA. Daarvoor heeft zij Spaans gestudeerd in Salamanca en stage gelopen bij een advocatenkantoor in Barcelona. In 2004 heeft Micheline met succes de postdoctorale opleiding Informaticarecht van de Grotius Academie aan de Universiteit van Nijmegen afgerond. In 2005/2006 heeft zij een sabbatical genomen om als vrijwilliger te werken op een anti-doodstraf advocatenkantoor in Houston, Texas.

Micheline spreekt vloeiend Engels, zeer goed Spaans en redelijk Duits.